sâmbătă, 4 iulie 2015

Copacul cu carti - Gradina Cismigiu

Daca zilele astea aveti drum prin centru, atunci trebuie neaparat sa mergeti in Gradina Cismigiu unde, in perioada 1 iulie - 31 august 2015 are loc cea de-a doua editie a evenimentului Copacul cu Carti.


Ce se intampla mai exact? Peste 150 de romane si reviste sunt puse in mod gratuit la dispozitia vizitatorilor intre orele 17:00 - 22:00 in timpul saptamanii, iar in weekend-uri intre orele 10:00 - 22:00. Acestea pot fi gasite la Intrarea Victor Eftimiu si Intrarea Rigas.


De altfel, asta nu e primul eveniment de acest gen. La inceputul lunii iunie, am putut vedea in pasajul de la Universitate Copacul cu Ravase, mai multi copaci colorati care aveau in ramurile lor ravase cu diverse texte si vorbe de duh.


Spatiu este special amenajat cu fotolii moi, hamacuri dar exista si niste foisoare unde poti sta pe banca. In plus, nu trebuie sa va ingrijorati in privinta copiilor, pentru ca exista si un loc de joaca special pentru ei.


Cartile cuprind titluri semnate de Tolstoi, Dostoievski sau Slavici, dar si autori contemporani.

Ele sunt agatate in copacul solar, pe care l-am vazut si la Street Delivery, care ilumineaza noaptea. El este si un incarcator de gadgeturi si are la baza ideea de a furniza energie dupa ce pe timpul zilei a captat lumina soarelui.


Ce mai puteti vedea in Cismigiu?

Pe langa lectura in aer liber, programul evenimentului Copacul cu Carti cuprinde si o serie de ateliere pentru copii (in fiecare sambata si duminica de la ora 10:00), unde cei mici vor invata cum sa faca origami si vor asculta povesti. Parintii lor vor putea participa la o serie de workshopuri practice, cum ar fi cel de Fashion - Dress for success (3 si 9 iulie, ora 18:30), dar si atelierul Idei Cusute (2 iulie, ora 18:30).

Daca sunteti dornici de miscare, sunteti asteptati pe 5 si 12 iulie in intervalul 18:00 - 19:00, la cursuri de auto-aparare Krav Maga. Si, daca va place teatrul, puteti merge pe 10 si 11 iulie la Festivalul de Teatru Dell'Arte (incepand cu ora 20:00).

Din parcul Cismigiu nu lipseste nici muzica. Astfel, serile de weekend (incepand cu ora 19:00) sunt dedicate sesiunilor Live de DJ si saxofon cu ArtHitEctronic & Friends, show-urilor de improvizatie si concertelor de pian.

Evenimentele sunt organizate de creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie, in parteneriat cu Asociatia pentru Cultura Urbana si Mediu ACUM.

Aboneaza-te la newsletter! Vei primi direct pe e-mail ultimele noutati din domeniul traducerilor. Iar daca ti-a placut postarea, da-i share pe reteaua ta socializare preferata alegand din pictogramele de mai jos.

Sursa: http://metropotam.ro
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...