joi, 1 martie 2018

Postari utile pentru (viitorii) traducatori

Esti absolvent de facultate cu diploma de traducator, nu intentionezi sa urmezi si cursuri de masterat si esti probabil in cautarea unui loc de munca cu scopul de a practica meseria de traducator pentru care ai studiat atatia ani.

Cum locurile de munca in traduceri nu se gasesc la tot pasul si poate nici nu ai facut practica in timpul facultatii, cel mai probabil nici nu stii care sunt cerintele din piata pentru a te angaja ca traducator in cadrul unei companii multinationale ori la un birou de traduceri sau (in cel mai rau caz) nu stii nici macar de unde sa incepi a-ti cauta un loc de munca.

Esti un traducator la inceput de drum, nu afli de niciunde informatii despre domeniul acesta (daca intrebi alti traducatori activi nu vei scoate informatii de la ei nici cu clestele, de frica sa nu le furi clientii) insa ai vrea sa fii propriul tau sef, sa lucrezi de acasa, cum ai auzit tu prin facultate de la profesori sau colegi ca se poate.

Daca te afli intr-una dintre situatiile de mai sus (sau nu) si:
1. ai nevoie de informatii detaliate si exacte din acest domeniu
2. sau vrei sa stii cum poti sa faci traduceri fara sa depinzi de un sef ori de un program fix
3. vrei sa atragi mai multi clienti
4. sau iti doresti sa fii la curent cu ultimele noutati in materie de software-uri care iti usureaza munca,

Atunci stai pe-aproape! Nu vei avea nimic de pierdut!

Incepand cu luna martie 2018 voi publica o serie de postari structurate care te vor ajuta sa „deslusesti mai bine tainele” domeniului traducerilor, postari din care vei afla, spre exemplu, cum sa-ti usurezi munca de traducator sau cum sa-ti faci un plan de marketing.

Pana atunci, te invit sa “rasfoiesti” cu incredere blogul meu. Cu siguranta vei gasi informatii cel putin interesante!

Intrucat astazi este 1 martie, profit de ocazie pentru a le ura tuturor colegelor mele traducatoare o primavara frumoasa si plina de comenzi!


Aboneaza-te la newsletter! Vei primi direct pe e-mail ultimele noutati din domeniul traducerilor. Iar daca ti-a placut postarea, da-i share pe reteaua ta socializare preferata alegand din pictogramele de mai jos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...